Egypte (1985)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

In 1985 is een rondreis gemaakt in Egypte (جمهوريّة مصر العربيّة ) het land van de Nijl en de farao’s. Ook het land met piramides, tempels en koningsgraven; duizenden jaren oud.

Tijdens de rondreis per trein, bus en boot zijn de historische plaatsen, Philae, Luxor, Memphis en Gizeh bezocht. Je krijgt op al die plaatsen een overweldigende hoeveelheid tempels, beelden, fresco’s, piramiden en graven te zien.
Het bezoek aan het graf van Toetanchamon in de vallei der Koningen en het beklimmen van de piramide van Cheops, om de grafkamer in de piramide te bezoeken, waren de hoogtepunten.

Egypte is ruim 24 keer zo groot als Nederland en grenst aan Libië, Soedan, Israël, de Middellandse Zee en de Rode Zee. Bijna de gehele bevolking (ongeveer 100 miljoen mensen in 2020) woont langs de vruchtbare Nijl; een gebied ongeveer zo groot als Nederland. In de regio Caïro, het culturele en bestuurlijke centrum van Egypte, wonen ongeveer 15 miljoen mensen.

Tijdens de rondreis zijn foto’s gemaakt; dat was in de tijd van de analoge fotografie. Nu, in 2022, zijn de in 1985 geprinte foto’s ernstig verkleurd; details waren nauwelijks nog zichtbaar. Met Photoshop is het gelukt om de details weer terug te halen en de kleuren te herstellen.
Voor een snelle blik op Egypte kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Veel kijkplezier
Ryoma

Reacties zijn gesloten.