Thailand (2006)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.


Thailand, tot 1939 werd de naam Siam gebruikt, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Het ligt in de tropen en grenst aan Cambodja, Laos, Myanmar en Maleisië. Thailand is nooit gekolonialiseerd geweest en is al vanaf de dertiende eeuw een monarchie. Thailand was ooit één van de machtigste landen in de regio en vocht regelmatig oorlogen uit met haar buurlanden. De hoofdstad Bangkok, met 7 miljoen inwoners, is de belangrijkste economische conglomeratie van Thailand.

Er wonen (2006) in dit tropisch land bijna 60 miljoen mensen waarvan meer dan 90% het boeddhisme aanhangt. De vaak 1000 jaar oude tempelruïnes, die je overal in het land tegenkomt, worden nog steeds ceremonieel gebruikt. De honderden jaren oude hoofdstad Ajattua is, met tientallen tempels, een indrukwekkend gebied en een toeristisch hoogtepunt.

De economie van Thailand is sterk afhankelijk van het toerisme. Daarnaast is er op beperkte schaal landbouw. Thailand heeft zelf geen grondstoffen als olie en mineralen; deze worden voor de groeiende industrie geïmporteerd.

In 2006, net voordat de militaire junta en staatsgreep pleegde, reisde ik door Thailand. Tijdens de reis maakte ik foto’s van de prachtige natuur en de boeddhistische cultuur. Voor een snelle blik op Thailand kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Reacties zijn gesloten.