Ecuador en Galapagos (2018)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

Ecuador ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en grenst aan Colombia Peru en de Stille Oceaan. Het Andes bergmassief deelt Ecuador van noord naar zuid in tweeën. Het land is genoemd naar de evenaar die dwars door Ecuador loopt. Tot Ecuador behoren ook de Galapagos eilanden die ongeveer 1000 kilometer voor de kust liggen. Ecuador is bekend om zijn indiaanse cultuur en zijn natuur.

Lang voordat de Inca’s zich in de 15e eeuw in het gebied vestigden bestonden er in Ecuador verschillende indiaanse culturen. In 1534 veroverden de Spanjaarden Ecuador en stichtten de stad Quito dat nu de hoofdstad is van Ecuador. In de 19e en de 20e eeuw was Ecuador politiek instabiel en werd bestuurd door dictators. In 1979 kwam de eerste democratisch gekozen regering aan de macht; ondanks dat was er in 2005 nog een staatsgreep.

Ecuador heeft ruim 15 miljoen inwoners waarvan 95% katholiek is. De belangrijkste bronnen van inkomen zijn olie, garnalen, bananen, koffie, cacao, snijbloemen en het toerisme. Het wettige betaalmiddel is de Amerikaanse Dollar. Door de olie en het toerisme is Ecuador een van de best lopende economieën van Zuid America.

Het Amazonegebied, de Andes en de Galapagos eilanden zijn, naast de mooie Spaans aandoende steden als Quito en Cuenca, toeristisch bijzonder aantrekkelijk.

In mei 2018 maakte ik een rondreis door Ecuador en naar de Galapagos eilanden. Tijdens de reis heb ik foto’s gemaakt die een indruk geven van de indiaanse en Spaanse cultuur en de weelderige flora en fauna. De foto’s die ik tijdens de reis heb gemaakt zijn in een web-album geplaatst. Voor een snelle blik op Ecuador kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien. Vergeet vooral niet naar foto’s van de lokale bevolking te kijken en naar de serie vogels.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Reacties zijn gesloten.