Sri Lanka (2017)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan en ligt direct onder de zuidpunt van India. In het koloniale verleden heette het eiland Ceylon en het is bekend om zijn thee, natuur, cultuur en de heerlijke temperatuur.

Sri Lanka is meer dan 2000 jaar bestuurd door plaatselijke, elkaar niet altijd goedgezinde, koningen. In het begin van de 16e eeuw is Sri Lanka gekoloniseerd door de Portugezen en daarna door de Nederlanders. In 1815 kwam Sri Lanka onder Brits bestuur en werd in 1948 onafhankelijk. Sri Lanka heeft circa 23 miljoen inwoners en exporteert (Ceylon) thee, kinine, koffie, rubber, kaneel en kokosnoten. Het heeft een progressieve en moderne industriële economie en het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking in Zuid-Azië.

Door de ligging aan de zeeroutes tussen West-Azië en Zuidoost-Azië was Sri Lanka van oudsher een centrum van boeddhistische religie en cultuur. Tegenwoordig is het een multireligieus land, waar bijna een derde van de bevolking andere religies dan het boeddhisme aanhangt, met name het hindoeïsme, christendom en islam.

Uit de tijd van de koninkrijken is nog bijzonder veel terug te vinden. De koningssteden Anuradhapura, Polonnaruwa en Kandy zijn daar voorbeelden van. Galle is een typisch koloniaal stadje met het beroemde Nederlandse fort.
De natuurparken van Sri Lanka zijn allen bekend vanwege de grote verscheidenheid aan dieren. Op safari zijn de kuddes Aziatische olifanten indrukwekkend en zie je overal prachtige vogels.

In november en 2017 maakte ik een rondreis over Sri Lanka en bezocht de koningssteden en enkele nationale parken. Tijdens de reis heb ik foto’s gemaakt die een indruk geven van de oude cultuur, de weelderige flora en fauna en het boeddhisme. De foto’s die ik tijdens de reis heb gemaakt zijn in een web-album geplaatst. Voor een snelle blik op Sri Lanka kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien. Vergeet vooral niet ook even naar de serie vogels te kijken.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Reacties zijn gesloten.