Malaysia / Borneo (2017)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

Maleisisch Borneo is een deel van een groot eiland in de Zuid-Chinese Zee dat ligt tussen het schiereiland Maleisië en de noordelijke eilanden van Indonesië. Het Indonesische deel van het eiland heet Kalimantang. Borneo omvat de autonome deelstaten Sabah en Sarawak. Deze staten maakten ooit deel uit van het Britse rijk; na de tweede wereldoorlog en onafhankelijkheid sloten de staten zich aan bij Maleisië.

Sarawak, met ongeveer 2,5 miljoen inwoners bestaat vooral uit bergen, jungle en moerassen. Bekend is de prachtige neushoornvogel; het nationale symbool van Sarawak. Sabah heeft, net als Sarawak ook ongeveer 2,5 miljoen inwoners.

Bronnen van inkomsten zijn vooral de houtindustrie en de palmolieplantages. Beide vormen van industrie tasten het oerwoud ernstig aan. Door het zich sterk ontwikkelende ecotoerisme hopen veel natuurliefhebbers dat het oerwoud behouden blijft.

Ik heb in mei 2017 een reis gemaakt van ruim 3 weken door Borneo; met een kort verblijf in Kuala Lumpur. De diverse boottochten in de nationale parken en door de jungle, waar je apen olifanten en prachtige vogels ziet, waren geweldig. Tijdens de reis heb ik foto’s gemaakt die een indruk geven van dit mooie tropische eiland. De foto’s zijn in een album op internet geplaatst. Voor een snelle blik op Borneo kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Veel kijkplezier
Ryoma

Reacties zijn gesloten.