Brazilië (2005)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

Brazilië ligt in Zuid-Amerika; buurlanden zijn Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentinië en Uruguay. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en heeft ruim 200 miljoen inwoners.
Brasilia is de hoofdstad en São Paulo is de grootste stad in het land; de voertaal is Portugees.
De oorspronkelijke bewoners waren indianen. De kolonisatie van Brazilië door de Portugezen begon in 1500. In 1822 werd Brazilië onafhankelijk. De Braziliaanse grondwet omschrijft het land als een democratische federale republiek.

Koffie en soja zijn belangrijke exportproducten; daarnaast worden onder ander kleding, auto’s en vliegtuigen geproduceerd. De tegenstellingen tussen arm, de bewoners van de stedelijke favela’s, en rijk is groot.

Brazilië heeft een aantal nationale parken waarvan Iguaçu (watervallen) en het Amazonegebied de bekendste zijn. Door illegale houtkap en klimaatverandering verdwijnen delen van het Amazonegebied.
Toeristen komen vooral naar Brazilië voor Rio De Janeiro, de Amazone, de watervallen en het strand.

In mei 2005 maakte ik een rondreis door Brazilië en bezocht ook de watervallen van Iguaçu vanaf de Argentijnse kant. Na de rondreis verbleef ik nog een week aan het strand van Buzios. Tijdens de reis heb ik foto’s gemaakt die een indruk geven van de indiaanse en Portugese cultuur en de flora en fauna. De foto’s die ik tijdens de reis heb gemaakt zijn in een web-album geplaatst.
Voor een snelle blik op Brazilië kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Veel kijkplezier
Ryoma

Reacties zijn gesloten.