Ethiopië (2008)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

Kaart Ethiopie

Ethiopië ligt in het oosten van Afrika en grenst aan Eritrea, Djibouti, Somalië, Kenia en Soedan. Het land heeft 78 miljoen inwoners en is bijna 18 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Addis Abeba.
Ethiopië was nooit gekolonialiseerd door een vreemde mogendheid. Wel was Ethiopië van 1935 tot 1941 bezet door Italië maar is door de Britten in 1941 bevrijd.
De laatste keizer van Ethiopië was Haile Selassie. Na zijn afzetting in 1974 werd het land geregeerd door de Marxistische dictator Mengistu. Na een burgeroorlog in 1991 nam Zenawi de macht over. Onder Zenawi heeft Ethiopië onafhankelijkheid verleend aan het bezette Eritrea en is Ethiopië omgevormd tot een federatie.

Ethiopië bestaat voor het grootste deel uit een relatief vruchtbaar hoogland dat wordt doorsneden door de Grote Slenk. In het hoogland ontspringt de Blauwe Nijl (in het Tanameer), die samen met de Witte Nijl de Nijl vormt, die helemaal doorloopt tot in Egypte.
Ondanks dat Ethiopië dicht bij de evenaar ligt kent het hoogland een relatief gematigd klimaat. De lager gelegen gebieden kennen een heet klimaat. In het droge gedeelte heerst nog veel armoede.

In 2008 maakte ik een reis door de hooglanden en de laaglanden van Ethiopië.  De foto’s die ik gemaakt heb zijn in een album geplaatst. Voor een snelle blik op Ethiopië kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Veel kijkplezier
Ryoma

Reacties zijn gesloten.