Schotland (2014)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

Kaart Schotland

Schotland is een voormalig koninkrijk en vormt samen met Engeland, Noord-Ierland en Wales het Verenigd Koninkrijk. Schotland heeft ruim 5 miljoen inwoners; de hoofdstad is Edinburgh.

De geschiedenis van Schotland begint ongeveer 14.000 jaar geleden toen de eerste mensen de regio binnentrokken De geschreven geschiedenis van Schotland begint met de komst van de Romeinen.
De Schotse identiteit is in de middeleeuwen ontstaan toen Schotland een zelfstandig koningkrijk was. Vanwege de geografische oriëntatie van Schotland, en zijn sterke afhankelijkheid van handelsroutes over zee, had het land veel contacten met Scandinavië, de Baltische staten, Ierland, Frankrijk en de Lage Landen. In 1603 zijn Schotland en Engeland, via de Acts of Union, met elkaar verbonden in het Koningkrijk Groot-Brittannië en zijn Schotland en Engeland door dezelfde vorsten geregeerd. In 1707 zijn de parlementen van de twee staten samengevoegd en is het Schotse pond vervangen door het Britse.

De industriële revolutie begon in de twee landen vrijwel gelijktijdig; Schotland werd een van de commerciële, intellectuele en industriële centra van Europa. Na de Tweede Wereldoorlog verdween de industriële sector voor een groot deel. In de laatste decennia beleeft Schotland een soort van culturele en economische renaissance mede vanwege een bloeiende financiële sector, de beroemde whisky’s, de vondst van olie onder de Noordzee en een beperkt zelfbestuur.

In juni 2014 maakte ik een reis door Schotland. Cultuur, natuur en enkele mooie steden maken Schotland zeer aantrekkelijk om te bezoeken.
De foto’s die ik gemaakt heb zijn in een album geplaatst. Voor een snelle blik op Schotland kan je, door het aanklikken van de TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Veel kijkplezier
Ryoma

Reacties zijn gesloten.