Japan (2007)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

Japan

Japan, wat betekent oorsprong van de zon, ligt ten oosten van het Aziatische continent en bestaat uit bijna 7000 eilanden. Op de 4 grootste eilanden woont het merendeel van de 127 miljoen inwoners. In de hoofdstad Tokio, de een na grootse stad ter wereld, wonen bijna 40 miljoen mensen.

Volgens legendes is Japan in de 7e eeuw v. Chr. gesticht door de voorouderlijke keizer Jimmu. In de 5e en 6e eeuw is het Chinese schrift overgenomen en is ook het boeddhisme geïntroduceerd. De keizers waren in naam de heersers maar de feitelijke macht lag bij de shoguns (militaire gouverneurs). Vanaf de 16e eeuw is er handel gedreven met landen uit Europa. Vanaf begin 17e eeuw koos het shogunaat, de keizer was buiten spel gezet, voor een volledig isolement dat ruim 200 jaar heeft geduurd; in die periode waren er alleen nog contacten met Nederlandse en Chinese kooplieden in Nagasaki (Dejima). In de 19e eeuw werd het shogunaat afgeschaft. Ryoma Sakamoto, die later door een groep militairen is vermoord, was er mede verantwoordelijk voor dat de keizer weer op de troon kwam. In 1937 begon Japan een oorlog in China en die oorlog leidde uiteindelijk tot de tweede wereldoorlog. Aan het eind van de tweede wereldoorlog, in augustus 1945, gooiden de Amerikanen een atoombom op Nagasaki en op Hiroshima. De bommen hebben bijna een half miljoen mensen het leven gekost. Na de oorlog is Japan uitgegroeid tot een economische wereldmacht.

Japan kent tal van boeddhistische bezienswaardigheden, heeft fraaie steden en mooie natuur. De samenleving doet erg westers aan.

In 2007 maakte ik een reis door Japan en bezocht onder andere Nagasaki, Tokio, Kyoto en Hiroshima.
De foto’s die ik gemaakt heb zijn in een album geplaatst. Voor een snelle blik op Japan kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Veel kijkplezier
Ryoma

Reacties zijn gesloten.