Azoren (2016)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

kaart Azoren

Midden in de Atlantische Oceaan, op ruim 1500 kilometer van het vaste land van Europa, liggen negen vulkanische eilanden.

De Azoren zijn aan het begin van de vijftiende eeuw door de Portugezen ontdekt; sindsdien zijn de eilanden een welkome tussenstop voor de scheepvaart tussen Europa en Amerika. De Azoren zijn een autonome regio van Portugal, hebben een eigen president en bestuur en maken via Portugal deel uit van de EU. De Azoren hebben ongeveer 250.000 inwoners.

De bewoners van de tamelijk onvruchtbare Azoren leven hoofdzakelijk van de veehouderij, maar er worden ook druiven, ananas, bananen en thee verbouwd. In het verleden stonden de Azoren bekend om de walvisjacht. Tegenwoordig is het kijken naar walvissen een toeristische attractie. Het klimaat is het gehele jaar door constant. De temperatuur varieert tussen 14 en 25 °C. Het zeewater is, onder invloed van de warme golf stroom, het gehele jaar tussen de 16 en 22 °C. Op alle negen eilanden zijn wandelpaden die over de toppen van de kraters, zelfs tot in de kraters, zijn te belopen.

In juni 2016 maakte ik een reis over vier van de 9 eilanden; Pico. Faial, Sao George en Sao Miguel. Als je van groen en vulkanische landschappen houdt en wil genieten van mooie vergezichten, dan zijn de Azoren erg fotogeniek. De foto’s die ik gemaakt heb zijn in een album geplaatst. Voor een snelle blik op De Azoren kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Veel kijkplezier
Ryoma

Reacties zijn gesloten.