Uzbekistan (2013)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

Uzbekistan

Uzbekistan ligt in Centraal Azië en grenst aan Kazachstan, Turkmenistan, Tajikistan, Afghanistan en Kyrgyzstan. Oezbekistan is vijf keer zo groot als Nederland en er wonen 30 miljoen mensen. De bevolking is voor 88% moslim. Het heeft een landklimaat met in de zomer temperaturen die oplopen tot 40 graden en in de winter temperaturen die dalen tot – 25 graden.

In de 19e eeuw is Uzbekistan door Rusland bezet, net als alle landen in de directe omgeving. Sinds 1920 maakte het deel uit van de Sovjet-Unie. In 1991 werd Uzbekistan weer onafhankelijk.
De nationale held van Uzbekistan is Amir Temur; hij leefde in de 14e eeuw en heeft grote koranschalen, madrassa’s, gebouwd in Samarkand.

De middeleeuwse steden Khiva, Bukhara en Samarkand lagen aan de zijdenroute waarover Marco Polo handel dreef met China.
Momenteel is Uzbekistan een modern land waar iedereen eten, onderdak en onderwijs heeft. De voertaal is nog wel Russisch maar er wordt ook Uzbeeks gesproken.

In mei 2013 heb een rondreis gemaakt van 3 weken en van dit prachtige land ook een aantal foto’s kunnen maken. De foto’s zijn in een album geplaatst. Voor een snelle blik op Uzbekistan kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Veel kijkplezier
Ryoma

Reacties zijn gesloten.