Costa Rica (2010)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

Map Costa Rica

De democratische republiek Costa Rica ligt in Midden-Amerika en grenst in het noorden aan Nicaragua en in het zuiden aan Panama. In het westen ligt Caraïbische Zee en in het oosten de Grote Oceaan.

Costa Rica werd in de 16e eeuw door de Spanjaarden veroverd. Tussen 1820 en 1840 maakte Costa Rica deel uit van de Verenigde Staten van Centraal-Amerika. In 1899 vonden de eerste democratische verkiezingen plaats. Costa Rica heeft geen leger en is een van de welvarendste landen van Latijns-Amerika. Costa Rica heeft ongeveer 5 miljoen inwoners; de meesten daarvan zijn katholiek. Het land leeft van de export van bananen en koffie maar de belangrijkste bron van inkomsten is tegenwoordig het toerisme.

In het land bevinden zich uitgestrekte nationale parken en reservaten (25% van het land is beschermd). Onderzoekers telden 848 vogelsoorten, 237 verschillende zoogdieren en 361 soorten amfibieën en reptielen. Tien procent van alle vlinders op aarde komt in Costa Rica voor. Verder telt het land zo’n 12.000 verschillende planten waarvan 1.200 soorten orchideeën. Bekend is Costa Ria van de felgekleurde kikkers en de kolibrie. Op een hoogte van 1500 tot 3000 meter liggen de beroemde nevelwouden.

Al heeft Costa Rica mooie stranden; toeristen komen voor natuur; de natuur is dan ook de belangrijkste bezienswaardigheid.

Ik maakte in mei 2010 een rondreis door Costa Rica en heb niet eerder zo’n rijke natuur gezien. De foto’s die ik gemaakt heb zijn in een album geplaatst. Voor een snelle blik op Costa Rica kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Veel kijkplezier
Ryoma

Reacties zijn gesloten.