Curaçao (2012)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

Kaart Curaçao

Curaçao ligt, voor de kust van Venezuela, in het zuiden van de Caraïbische Zee en maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. De hoofdstad is Willemstad. Curaçao heeft ruim 150.000 inwoners.

In 1499 is Curaçao door de Spanjaarden ontdekt. Op het eiland woonden toen de Arawak indianen die oorspronkelijk uit Venezuela kwamen. Nederland veroverde het eiland in 1634 op  Spanje nadat de Spanjaarden het op Curaçao gewonnen zout niet meer aan Nederland leverde. Curaçao werd in de zeventiende eeuw, onder Nederlandse leiding, een belangrijke doorvoerhaven voor slaven uit Afrika. Veel slaven zijn ook op Curaçao te werk gesteld; de slavernij is in 1863 afgeschaft.

De grootste bevolkingsgroep is de Creolen; een mengeling van Europeanen en Afrikanen.
Andere bevolkingsgroepen zijn Nederlanders, Chinezen, Portugezen, Libanezen, Surinamers, Colombianen, Haïtianen, Dominicanen en Venezolanen. De officiële taal is Papiamento; dat is een Creoolse taal. Een klein deel (minder dan 10%) van de bevolking spreekt nog Nederlands.

Curaçao leeft van handel, het toerisme en de haven. Rondom de haven liggen het grootste droogdok en de grootste olieraffinaderij in de regio; verder een containerterminal, scheepswerven en aanlegplaatsen voor cruiseschepen.

Toeristisch interessant is Willemstad met mooie koloniale huizen, een levendig centrum en de wereldberoemde bootjes brug. Buiten Willemstad zijn er enkele mooie stranden en het Nationale Christoffel Park.

Ik had ruim een week de tijd om Curaçao te bekijken. De foto’s die ik gemaakt heb zijn in een album geplaatst. Voor een snelle blik op de Curaçao kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Veel kijkplezier
Ryoma

Reacties zijn gesloten.