Dominicaanse Republiek (2015)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

Kaart Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een deel van het eiland Hispaniola en ligt in de Caraïbische Zee; in het westen grenst het aan Haïti. Hispanolia kent een roerige geschiedenis. Na bezettingen door Fransen, Spanjaarden en Haïtianen is Op 27 februari 1844 de Dominicaanse Republiek uitgeroepen.
De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santa Domingo. De officiële voertaal is Spaans.

In de Dominicaanse Republiek wonen ongeveer 10 miljoen mensen waarvan ruim 3 miljoen in de hoofdstad. De bevolking heeft grotendeels indiaanse (Taino), Afrikaanse en Europese (voornamelijk Spaanse) voorouders. Hoewel onderwijs verplicht is, bestaat er vooral op het platteland nog veel analfabetisme. Om het inkomen wat te verhogen werken kinderen al jong mee in de bedrijven van hun ouders.

De economie is sterk afhankelijk van de export van agrarische producten waaronder rietsuiker. De belangrijkste bron van inkomsten is echter het toerisme. Helaas leeft ruim 30% van de bevolking onder het bestaansminimum.

De Dominicaanse Republiek is gewild bij de toeristen om het zomerse klimaat. Bekende badplaatsen zijn Puerto Plata, Sosúa en Cabarete met een kilometerslang wit palmenstrand. Helemaal in het zuiden ligt Punta Cana. Bezienswaardigheden zijn het schiereiland Samana, walvissen en de nationale parken met mooie watervallen.

Ik was in januari 2015 10 dagen in Puerta Plata en heb een excursie gedaan naar het zuiden waar onder andere de Dudu Caves zijn  bezocht. De foto’s zijn die ik gemaakt heb zijn in een album geplaatst. Voor een snelle blik op de Dominicaanse Republiek kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Veel kijkplezier
Ryoma

Reacties zijn gesloten.