Myanmar (2015)

Klik deze link voor het fotoalbum.
Klik deze link voor de TopPics.

Kaart Myanmar


Myanmar, ook wel bekend als Birma, ligt in Zuidoost-Azië. En grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. In 1948 werd Myanmar onafhankelijk van Engeland en kwam in 1962 onder een militair regime te staan; het land raakte geïsoleerd en, door een internationale boycot, ook verarmd. In 2015 waren er verkiezingen en de NLD, de democratische partij van Aung San Suu Kyi, heeft die verkiezingen gewonnen. De verwachting is dat het land meer democratisch wordt en dat de westerse boycot verdwijnt.

Ondanks dat Myanmar over veel waardevolle grondstoffen beschikt zo als olie, gas, tropisch hardhout en edelgesteenten, komen de opbrengsten daarvan niet terecht bij de bevolking. Een derde van de bevolking leeft dan ook onder de armoedegrens. Myanmar behoort daarmee tot de armste landen ter wereld. Mogelijk krijgt Myanmar, mede door het toenemende toerisme, een betere toekomst.

In Myanmar wonen, dat is een schatting van de regering, ongeveer 60 miljoen mensen. Het merendeel van de bevolking is boeddhistisch. Myanmar is een mooi land met veel pagodes, boeddha’s en tempels. De natuur is prachtig en net na het regenseizoen intens groen. Myanmar kent veel hoogtepunten. Yangon heeft de wereldberoemde en heilige Swedagon Pagode. Het Inle meer herbergt een etnische minderheid die drijvende tuinen op het meer exploiteert. In Bagan staan honderden pagodes op een vlakte en in Mandalay staat de nooit afgebouwde Mingun Pagode.

Ik heb in november 2015 een reis gemaakt van 3 weken en van dit prachtige land ook een aantal foto’s kunnen maken. De foto’s zijn in een album geplaatst. Voor een snelle blik op Myanmar kan je, door het aanklikken van TopPics, de hoogtepunten en de mooiste foto’s zien.

Klik deze link voor het fotoalbum.

Veel kijkplezier
Ryoma

Reacties zijn gesloten.