Little c, Rotterdam

Oudere buurten in een stad zijn soms vergeten; ze verpauperen en worden gemeden. Stadsvernieuwing is het antwoord om daar wat aan te doen. In Rotterdam heeft men het, naast 150 meter hoge wolkenkrabbers, ook gezocht in de breedte. Aan de Coolhaven is een project met een on-Nederlandse architectuur gerealiseerd.

Onder de rook van de Euromast ligt Little c, de c staat voor Coolhaven. Het is een nieuwbouwwijkje met bescheiden hoogbouw; het omvat woningen, kantoren, ateliers en horeca. De architectuur is gebaseerd op New York. Dat zie je onder andere aan de kleur van het metselwerk, de natuurstenen puien en de zwart-ijzeren balkons en trappen.

De foto. De skyline van Little c, met linksachter de toren van het EMC, in het midden de top van de Zalmtoren en rechts de hoogbouw van de Wilhelminapier. Voor het maken van de foto moest ik enkele dagen wachten op een blauwe lucht en niet te veel beweging in het water; er zijn dan nog net wat reflecties van de gebouwen in het water van de Coolhaven te zien

Meer foto’s van Little c.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.