Stadscocon, Grote Kerk, Schiedam

Al jaren raken kerken overbodig. Als ze ontkomen aan de sloop, dan worden ze omgebouwd tot winkel, woningen of kantoor. De Grote Kerk in het centrum van Schiedam, de eerste delen zijn gebouwd in 1335, is te groot geworden voor het aantal kerkbezoekers en heeft daarom ook de functie van evenementenhal gekregen. Momenteel staat er tijdelijk een gigantisch kunstobject: de Stadscocon.

In het middenschip van de kerk ligt een groene constructie in de vorm van een cocon; het is een kunstwerk van 10 meter hoog, 10 meter breed en 26 meter lang. De cocon is ontworpen door Florentijn Hofman (van de wereldberoemde badeend) en in samenwerking met het Stedelijk Museum van Schiedam gerealiseerd. Je komt via een luchtsluis in de cocon en kan 15 minuten de cocon beleven.

De foto. Groen, groot en leeg. Om het groot en leeg te laten zien, zijn de twee personen in beeld genomen die daar toevallig zitten; precies op de ideale plek. De lijnen van de constructie lopen allemaal naar die twee personen; hierdoor is de foto in balans en is de rust in de cocon te zien.

Meer foto’s van de Stadscocon.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.