Kerst. Schiedam

In Schiedam zijn de laatste jaren diverse mooie plekjes ontstaan. Nu, met deze donkere dagen, zijn die plekjes door de lokale ondernemers met kerstbomen wat opgeleukt. De sfeer in de stad is, ook op het grote plein voor de kerk en het Land van Belofte, feestelijk.

Het Land van Belofte is een mooie plek om te bezoeken. Op vrijdag is er de weekmarkt en in het weekend regelmatig een vintage markt. Het plein is omsloten door moderne oudbouw en historische pandjes uit de 18e en 19e eeuw.

De foto. Het moest herkenbaar Schiedam zijn. Je ziet de Liduina Basiliek, het gemeentehuis, de mooiste boom van Schiedam met daaronder Proosje (de beroemde mascotte van Schiedam). Het regenboogzebrapad en de altijd aanwezige duifjes maken het plaatje compleet. De foto is bij zonsopkomst genomen; in de grauwe lucht zit dan nog aardig wat blauw.
Gewoonlijk probeer ik een lege voorgrond te voorkomen; nu is dat een mooie plek voor een nieuwjaarsgroet.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.