Olifanten, Sri Lanka

Als je van natuur,  cultuur en een fijne temperatuur houdt, dan is Sri Lanka ‘the place to be.’ Sri Lanka is een  tropisch eiland, net zo groot als Nederland en België samen, met circa 22 miljoen inwoners en dat net onder de zuidpunt van India ligt. Het boeddhisme is de belangrijkste religie en dat zie je overal aan de tempels, monniken, pagodes en Boeddhabeelden.

Op Sri Lanka zijn meerdere grote nationale parken waar de flora en fauna beschermd zijn. Hierdoor is er een ideaal leefklimaat voor de vogels, apen en vooral de olifanten. Er zijn er enkele duizenden van en die zijn via georganiseerde jeepsafari’s door toeristen te bewonderen.

De foto. Bij een jeepsafari sta je op ooghoogte met de olifanten; dat is een ideale positie. Om de beesten goed in beeld te krijgen, ze stonden op enige afstand, is een telelens gebruikt. De foto is omgezet naar zwart-wit omdat alleen maar het grijs van de olifanten en het groen van het gras het beeld nog al zwak maken.

Meer foto’s van Sri Lanka.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.