Na de brand, Nieuwpoortweg, Schiedam

Soms is het leuk om foto’s te maken van eenzelfde plek maar dan wel op een ander moment of bij andere omstandigheden. Een bekend voorbeeld is het bospaadje in de lente, de zomer, de herfst en de winter. In een stad maak je foto’s van dezelfde straat; het zijn juist de veranderingen die interessant zijn. Bijvoorbeeld een nieuw gebouw.

Eind 2016 brandde een opslagloods aan de Nieuwpoortweg in Schiedam volledig af; van de restanten heb ik toen een foto gemaakt. Nu, bijna een jaar later, is er wel gesloopt maar vind je nog steeds de resten van de brand. Kennelijk is er nog geen nieuwe bestemming voor het terrein gevonden waardoor het blijft zo als het is.

De foto. Naast een onderwerp met een verhaal is het ook belangrijk dat het onderwerp visueel boeit. Dat doe je door een goede compositie. De beeldbepalende elementen moeten op de foto staan, je speelt met de lijnen en kiest het juiste standpunt. Bij deze foto vond ik de vertikalen opvallend; op het gebouw, de steiger, de walkant en de betonnen staanders.

Meer foto’s van de Nieuwpoortweg.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.