Ferro, Rotterdam

De grote industriële bedrijven binnen de stadsgrenzen van Rotterdam zijn verhuisd naar de Eerste en de Tweede Maasvlakte. De eisen voor geluidshinder zijn daar geringer en de aan- en afvoer van producten is beter te organiseren. Soms vertrekken ondernemingen om economische redenen. Pal achter het Marconiplein had Ferro een grote fabriek die grondstoffen voor geëmailleerde producten vervaardigde. Ferro heeft eind 2007 de productie naar Spanje verplaatst; de lonen waren daar lager.

Na het vertrek van Ferro is het bedrijfsterrein intact gebleven. Onder de projectnaam Merwehaven- 4haven is door de gemeente Rotterdam in 2015 een ontwikkeling gestart om ook dit deel van het havengebied een nieuwe bestemming te geven. Nu staan er nog opslagtanks, gedateerde kantoorgebouwen en gammele loodsen; men is begonnen met het saneren van de verontreinigde grond.
Ik vind het heerlijk om, als herinnering aan een stukje geschiedenis, locaties als Ferro te fotograferen.

De foto. Ik wil een indruk geven van de omvang van het terrein en in beeld laten zien wat daar plaatsvindt. Het was bewolkt en dat is goed voor een gelijkmatige belichting. Rechts van de schoorsteen is nog één van de drie torens aan het Marconiplein te zien.

Meer foto’s van Ferro.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.