Na de brand, Nieuwpoortweg, Schiedam

Ieder jaar, aan het eind van het jaar, waarschuwen de instanties voor het veilig gebruik van vuurwerk; mensen kunnen gewond raken en er ontstaan branden. Ook in de rest van het jaar is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met vuur. De afgelopen periode waren er op meerdere plaatsen grote branden met veel schade. Half november was er een enorme brand in Schiedam.

Aan de Nieuwpoortweg, net achter het station van Schiedam en in het gebouw waar een jaar of tien geleden Radio Modern zijn hoofdvestiging had, woedde een uitslaande brand die een opslagloods volledig vernielde. Naast de loods was de grootste motorwinkel in de regio gevestigd. Hoewel het winkelpand niet is afgebrand was de schade zo groot dat de winkel is gesloten. Deze week is men begonnen met de sloop van de loods.

De foto. Bij het maken van foto’s buiten moet je altijd rekening houden met de weersomstandigheden. Met name de lichtval is een belangrijk aandachtspunt. Deze foto is gemaakt op een zonnige dag met de zon schuin achter. Hierdoor is het hele terrein van de verbrande loods goed belicht. Het is dan alleen nog een kwestie van een mooie compositie maken; kijk even naar de borden boven de loods, de grijper van de kraan tussen de pilaren en het achterlicht rechtsonder.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.