Klein Begijnhof, Leuven, België

Klein Begijnhof, Leuven, België

Dat je voor aansprekende foto’s ver moet reizen is een fabel. Dichter bij huis, in België, vind je ook prachtige steden en mooie natuur. Naast Brugge, Antwerpen en Brussel stond Leuven al even op mijn lijstje. Het afgelopen weekend was het tijd voor een kennismaking. Vanaf Rotterdam reis je met de trein, via Roosendaal, Antwerpen en Mechelen, in twee uur en comfortabel naar Leuven. In de stad lijken de winkelstraten veel op die in Nederland, je ziet de bij ons bekende ketens als Blokker, Wibra, C&A en Leonidas, maar dan allemaal net even anders.

Leuven, een stad met een geschiedenis die teruggaat tot ver in de middeleeuwen, is vooral bekend van de universiteit en de bierbrouwerij Stella Artois. De stad telt ongeveer 100.000 inwoners en ligt  aan het riviertje de Dijle.
Tijdens een stadswandeling maakten het laatmiddeleeuwse Begijnhof en de Kruidentuin, een fraaie botanische tuin in het centrum van de stad, indruk op mij.

De foto. De bedoeling is om Leuven in 1 plaatje te tonen; middeleeuws, een kerk en wat groen op straat. Je ziet dat terug in de foto van het Klein Begijnhof met op de achtergrond de Sint Geertruikerk.

Meer foto’s van Leuven.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.