Treurwilg, Volkspark, Schiedam

TreurwilgAchter de Burgemeester Knappertlaan liggen twee parken; het Sterrebos en het Volkspark. De parken vormen de scheiding tussen de woonwijk Schiedam West en het havengebied. Het Sterrebos is in 1909 door landschapsarchitect J.K. Dominicus aangelegd. De paden in het park komen in de vorm van een ster bij elkaar; vandaar de naam Sterrebos. Het Volkspark, dat in het verlengde van het Sterrebos ligt, is ongeveer tien jaar later aangelegd. Op dit moment worden de namen Volkspark en Sterrebos voor beide parken door elkaar gebruikt.

In het Volkspark, dat uiteindelijk de officiële naam is geworden, vind je veel soorten bomen en lage planten. Het is een ideaal park om op zondag met de familie in te wandelen.

Aan de rand van het park is recent een grote treurwilg gesnoeid. Door het warme weer is de wilg op de afgezaagde takken flink uitgelopen.

De foto. Laat in de middag heb ik de kale, geamputeerde boom met nieuwe uitlopers gefotografeerd. De lucht was asgrauw en dat is voor een foto niet ideaal. Ik wilde een silhouetfoto maken. De foto moet dan onderbelicht zijn waardoor een goede tekening tussen lichte en donkere delen ontstaat. De oranje kleur, net als bij de ondergaande zon, ontstaat door de witbalans van de camera te veranderen (het is wat experimenteren). Zelf fotografeer ik in RAW (digitaal negatief) zodat ik deze aanpassing ook later, achter de computer, kon doen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.