A4. Schiedam

A4, SchiedamAfgelopen week kwam er weer een nieuwe attractie in de regio bij; hoewel niet iedereen die attractie kan waarderen. De A4, een stukje snelweg van 7 kilometer tussen Delft en Schiedam, is in gebruik gesteld; nu nog alleen richting Delft maar vanaf zondagavond ook richting Schiedam.

De A4 loopt dwars door het natuur- en weidegebied Midden Delfland en langs de bebouwde kom van Vlaardingen en Schiedam. Er was veel verzet tegen de A4; men heeft er dan ook ruim 50 jaar over gedaan om de weg aan te leggen. Om het milieu te ontzien is een deel van de weg verdiept aangelegd; het deel dat op Schiedams grondgebied ligt is uitgevoerd als een landtunnel. Zowel het verdiepte deel als de landtunnel zijn op de foto te zien.

De foto. Soms moet je wat geluk hebben om een mooie plaat te maken. Dat geluk kan je wel een beetje afdwingen door op het weer te letten. Voor natuurfoto’s, maar ook voor foto’s in stedelijk gebied zo als bij de A4, is de lucht essentieel voor de sfeer in de foto. De lucht maakt het verschil tussen een kiekje en een plaatje dat je bij wijze van spreken aan de muur kunt hangen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.