Oude Stadhuis, Schiedam

Oude Stadhuis, SchiedamZo net na het Sinterklaasfeest zijn de voorbereidingen in volle gang om er een sierlijk kerstfeest van te maken. Op meerdere plaatsen in de stad zie je dat de verkoop van ‘echte’ kerstbomen booming is.
Ieder jaar staat er ook een kerstboom, weliswaar gesponsord, op de Grote Markt in Schiedam; naast het Oude Stadhuis. Op 10 december worden de lampjes in de boom door de burgemeester ontstoken. Nu kan je nog even de sfeer van het historische Schiedamse verleden opsnuiven.
Op de foto zie je het Oude Stadhuis, de Sint Janskerk en een deel van het marktplein.

De foto. De Grote Mark is helemaal niet zo groot als de naam doet vermoeden. Het plein met het Oude stadhuis kan je alleen op de foto krijgen met een extreme groothoeklens; 14 mm. in dit geval. De fiets rechts is met opzet in beeld genomen. Het vult de voorgrond en is mooi in lijn met de twee plantenbakken. De verschillende soorten, rond gelegde, bestrating op het plein maken het plaatje af.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.