De Uil, Oude Passage, Schiedam

In veel steden zijn, na de jaren vijftig van de vorige eeuw, overdekte winkelstraten gebouwd; ook wel passages genoemd. Eerder, aan het eind van de 18e eeuw en het begin van de vorige eeuw werden er ook enkele passages gebouwd. Ik heb er drie kunnen vinden. Den Haag (1885, de grootste), Rotterdam (1879, verloren gegaan in 1940) en Schiedam (1932).

De Passage van Schiedam bestaat inmiddels uit een oud gedeelte en een aangebouwd (1995) nieuw gedeelte. De oude Passage heeft Art Déco stijlelementen en loopt van de Broersvest naar het Broersveld. De Art Déco zie je onder andere terug in drie glas in lood panelen van de Haarlemse kunstenaar Willem Bogtman.

De foto. Als je fotografeert moet je af en toe ook naar boven kijken. Dan zie je dingen waarvan bijna niemand weet dat ze er zijn; ook Art Déco glas in lood panelen.

Meer foto’s van het glas in lood, de Oude Passage en de Nieuwe Passage.

Nautisch Kwartier, Huizen

Aan de kust van de voormalige Zuiderzee liggen meerdere oude vissersdorpjes. Door de aanleg van de Afsluitdijk (1932) is de visserij nagenoeg verdwenen. Plaatsen als Volendam, Elburg, Harderwijk en Huizen bleven achter met lege havens. In de loop van de 21e eeuw ontstond het watertoerisme en zijn veel havens geschikt gemaakt voor de recreatievaart.

Om het toerisme te bevorderen en een functie te geven aan de in onbruik geraakte haven, heeft men in Huizen een historisch Zuiderzeedorp nagebouwd. In de havengebouwen zijn een hotel (Fletcher) en diverse restaurants gevestigd.

De foto. Aan de haven ligt het fraaie hotel met een bootje op de voorgrond. De zichtlijn van de steiger komt uit bij de hoofdingang van het hotel.

Meer foto’s van het Nautisch Kwartier en het oude dorp van Huizen.

Uitkijktoren Pompejus, Fort De Roovere, Halsteren

In de 80-Jarige oorlog (1568 – 1648) was het noodzakelijk om de rijke provincies Zeeland en Holland beter te beschermen tegen aanvallen door de Spanjaarden. Hiervoor werd bij Bergen op Zoom de West Brabantse Waterlinie aangelegd. Een waterlinie bestaat uit een aantal forten; het omliggende land kon, ter verdedigen, onder water worden gezet. De waterlinie is in 1867 buiten gebruik gesteld en in de jaren daarna zijn alle bovengrondse bouwwerken gesloopt; in 2010 heeft men de inmiddels overgroeide restanten van de verdedigingswerken, waaronder het Fort de Roovere bij Halsteren, weer hersteld en bestempeld tot cultureel erfgoed.

Over de wallen bij het Fort de Roovere zijn wandelpaden aangelegd. Verder is er een uitkijktoren (de Pompejus) en de op waterhoogte liggende Mozesbrug. Parkeren is gratis en in De Schaft kan je een kopje koffie drinken.

De foto. De uitkijktoren is erg fotogeniek. Aan de zijkanten van het bouwsel zie je een mooi lijnenspel van hout, glas en metaal. Meestal maak ik dergelijke foto’s in zwart-wit. Vanwege de kleuren, die in Photoshop iets meer zijn verzadigd, bleef het een kleurenplaatje.

Meer foto’s van het Fort de Roovere en Bergen op Zoom.

Renovatie Oranjebrug, Schiedam

Om alles en iedereen in Nederland bereikbaar te houden liggen er bruggen over kanalen en rivieren. Er zijn bruggen van bijna 1000 jaar oud (Sint Servaasbrug in Maastricht) en middeleeuwse bruggen zo als in Amsterdam. Vanwege de toename van het verkeer zijn er de laatste honderd jaar veel ‘moderne’ bruggen aangelegd; een bekend voorbeeld is de Erasmusbrug in Rotterdam. Ook in Schiedam heb je meerdere moderne bruggen, waarvan de hefbrug over de Nieuwe Haven bijzonder is.

Een hefbrug gaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een ophaalbrug, langs vier pijlers in zijn geheel omhoog. De brug over de Nieuwe Haven is van 1939 en wordt gerenoveerd. Dat gaat op een aparte manier; de oude brug ligt nog op zijn plek en blijft tijdens de renovatie bruikbaar. Boven de oude brug is weer een soort brug geplaatst; dat is het werkplatform voor de renovatie van de heftorens en het daarin aanwezige hefmechanisme. Als die werkzaamheden zijn afgerond dan wordt het oude brugdeel vervangen.

De foto. Het platform hangt een meter of vier boven het wegdek waaronder de oude brug nog in gebruik is (auto op de brug). Je herkent Schiedam aan de klokgevels en de vlaggen.

Meer foto’s van de renovatie.

Vergeten huisjes, Overschie

In iedere stad zijn er gebouwen waarbij de vraag gesteld kan worden waarom die er staan. Soms staat een gebouw in een verloren hoekje, soms is het een hoge flat naast laagbouw en soms is het de architectuur van een gebouw die niet (meer) past in de omgeving.

In Overschie staan twee oude, in niet meer zo goede staat verkerende, pittoreske huisjes aan de Rotterdamse Schie. Direct naast de huisjes staat een grote benzinepomp en enkele meters verder ligt de A13: één van de drukste snelwegen van Nederland. De huisjes zijn uit een andere tijd en stonden ooit in een andere omgeving.

De foto. Door de hoge begroeiing langs de waterkant is de brede weg voor de huisjes niet zichtbaar. Hierdoor zijn de huisje, maar nu door de natuur, nog meer vervreemd van de omgeving.

Eerder maakte ik een serie foto’s van de Rotterdamse Schie.

Doorkijkje bosrand, Epe

Voor een dagje weg, ook in de winter, is het heerlijk om naar de Veluwe te gaan. Via geplande wandelroutes loop je door de bossen en kom je in leuke plaatsjes als Nunspeet, Vierhouten en Epe. Onderweg is er ook altijd wel een horecagelegenheid te vinden waar je weer even op temperatuur kunt komen.

In de bossen van Epe, rondom het bekende pannenkoekenhuis De Ossenstal, zijn diverse wandelingen uitgezet. Het letterlijke hoogtepunt van een van de wandelingen is uitkijktoren De Haelberg; vanaf deze toren, heb je  een fraai uitzicht over de omgeving.

De foto. In de nevelige ochtend een wandeling naar de uitkijktoren. Een doorkijkje vanuit een donker bos richting de heide.