Jaren 50 feest, Schiedam

De zomer is altijd goed voor het organiseren van festiviteiten. In Schiedam was dit weekend een terugblik-op-de-jaren-50 feest met muziek, dans, een markt en een oldtimer show.

De foto van de week is gemaakt in het oudste deel van Schiedam. Voor de Korenbeurs aan de Sluis en Lange Haven. Ik wilde de sfeer van het feest, de muziek en de oude omgeving op de foto. De dames links en rechts zijn voor het kader maar ook voor de kleur.

Meer foto’s van de fifties.
Foto’s van de oldtimers.

Kades, Schiedam

De treinen reden niet van Rotterdam naar Utrecht daarom enkele dagen thuis gewerkt. Tussen de middag een wandeling gemaakt en aan het eind van de dag de benen gestrekt.

Schiedam heeft in het oude gedeelte veel havens, ergens anders noemen ze dat grachten en zo ziet het er ook uit, maar in Schiedam zijn het dus havens.

De kades zijn al een eeuwigheid niet onderhouden met als gevolg dat begin dit jaar de eerste in elkaar zakten. De renovatie is begonnen; deze foto is van de Nieuwe Haven en je ziet dat het renoveren niet eenvoudig/goedkoop is. Over een jaar of 3 hoopt men er mee klaar te zijn.

Schoentje, Schiedam

Iets wat al lang op het (foto)lijstje staat is Het Schoentje, onze schoenenwinkel om de hoek. Het is echt zo’n oud buurtwinkeltje met de mooiste merkschoenen voor een goede prijs en perfecte reparaties.
De eigenaar vond het goed dat ik wat foto’s maakte. Toen hij met een klant bezig was aan de voorkant van de winkel liep ik de werkplaats in. Op de fvdw kan je zien hoe de werkplaats is ingericht.

Meer foto’s van Het Schoentje.

Overschiesestraat, Schiedam

Ik wil laten zien dat je in een stad met een oude kern best wel nieuwe huizen kunt bouwen die passen bij de oude stijl.

Voor de foto heb ik gewacht op een lage zon die precies schuin op de huisjes staat. Je krijgt met die late zon een mooie warme gloed. Als er een keer een mooie wolkenlucht is maak ik de foto nog een eens.

Hosta

Het mag onderhand wel bekend zijn dat ik wat heb met plantjes. Uiteraard vind ik ze mooi. Een andere belangrijke reden is dat je ze altijd en overal kunt vinden en dat je ze relaxt kunt fotograferen. Ze bewegen niet, trekken geen gekke bekken, je hoeft er meestal niet ver voor weg en op tentoonstellingen en tuincentra heb je er veel bij elkaar. Maar niet alleen in tuincentra, ook in onze tuin.

Voor de foto van deze hosta ben ik wat vroeger opgestaan dan anders zodat ik het mooie licht van de de eerste zonnestralen kon gebruiken. Ik wist niet van de druppels (regen of dauw) op de bladeren. Het maakt de foto net even anders.

Lidcactus

Enkele jaren geleden kreeg ik een lidcactus. Na een week waren alle knoppen van de plant verdwenen. De plant heeft daarna altijd ergens in een hoekje op de vensterbank gestaan. Vanaf vorige week staat de cactus ineens uitbundig in bloei.

Met de blauwe lucht als achtergrond heb ik een foto van de bloemen gemaakt,

Floriade, Venlo

Enkele weken geleden is in Venlo de Floriade begonnen. Wij waren in Weert en hebben een bezoek gebracht aan deze tentoonstelling die 1 keer per 10 jaar gehouden wordt.
Deze keer was de Floriade weer mooier, groter en kleurrijker dan de vorige keer. Wat opvalt is de zeer goede horeca, live entertainment en de prachtige orchideeën tentoonstelling.
Hoewel ik veel foto’s van de bloemen, planten en groenten heb gemaakt is de foto van de week genomen van het live entertainment op het Floriade Plaza.

Meer foto’s van de Floriade.
Foto’s van de orchideeën.